Přeskočit na obsah

Ohlédnutí: Povedlo se mi dostat do TOP 10 v soutěži Živnostník roku 2024 Olomouckého kraje

Raději než ocenění sbírám pochvaly a pozitivní reference od klientů. Ale když mi v létě přišel e-mail, že jsem se v soutěži MONETA Živnostník roku 2024 dostal do krajského finále, tedy mezi nejlepší desítku živnostníků Olomouckého kraje, udělalo mi to obrovskou radost.

Zastávám názor, že úspěch v jakékoliv soutěži by měl člověk brát spíš jako motivaci do další práce, a ne si myslet, že se stal špičkou v oboru. U soutěží pro živnostníky a firmy to platí dvojnásob, protože v Česku je tolik skvělých podnikatelů, že je skoro nemožné z nich vybrat ty nejlepší. 

Nevím, čím přesně jsem porotce zaujal, ale za postup mezi TOP desítku živnostníků v Olomouckém kraji vděčím mimo jiné Robertu Vlachovi z portálu Na volné noze, který mě do soutěže MONETA Živnostník roku 2024 nominoval. Dřív jsem popravdě netušil, že u nás toto každoroční udílení cen probíhá.

„Bedna“ z toho nebyla, ale…

V pondělí 14. října jsem se tedy společně s manželkou vydal na slavnostní vyhlášení MONETA Živnostníka roku 2024 do Olomouce a těšil se na setkání s řadou významných podnikatelů, kteří jsou úspěšní ve svém oboru, ale svým byznysem také často pomáhají okolí. A přesně to se vyplnilo.

První místo mezi živnostníky a postup do celorepublikového finále si zaslouženě odnesl výrobce dřevěných balančních pomůcek a hraček Václav Sovadina. Mezi firmami pak uspěla společnost ABO valve s.r.o., výrobce průmyslových armatur z Olomouce. 

Na pódiu při krátkém představení. Zdroj fotografie: firmaroku.cz

Mně osobně se nepodařilo dostat „na bednu“ a zůstal jsem „jen“ v TOP 10, nicméně večer byl neskutečným zážitkem a inspirací. 

Pomyslnou copywriterskou vlajku se mnou v krajském finále držel kolega copywriter Jan Němec, kterého jsem na akci poprvé poznal osobně.

To, že se dva psavci dostali mezi nejlepší živnostníky v kraji, mi dělá obrovskou radost, protože jde o důkaz, že naše práce je stále důležitá. Mimochodem i v dalších krajích se do finále probojovali copywriteři.  

Poděkování patří mým klientům i pořadatelům 

Závěrem chci poděkovat všem, bez kterých bych se do finále MONETA Živnostníka roku 2024 Olomouckého kraje nikdy nedostal.

Za prvé podporující rodině a kamarádům. Dále všem svým současným i bývalým klientům, kteří mi umožnili profesně vyrůst. V neposlední řadě pak zmíněnému Robertu Vlachovi a také pořadatelům soutěže

Ocenění je pro mě novým impulsem k dalšímu vylepšování (nejen) copywriterských služeb a k pokračování v profesním rozvoji.